Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige – med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Det helägda kommunala bolaget Möjligheternas hus svarar för kommunens verksamhet inom arbetsmarknad, miljö, återvinning, återbruk och återanvändning. Vi är 30 anställda och nu söker vi en ny medarbetare:

Miljösamordnare

Möjligheternas hus är ett litet bolag som utför kommunala tjänster inom verksamhetsområdena arbetsmarknad, miljö, återvinning, återbruk och återanvändning. För oss är cirkulär hållbarhet ett viktigt fokus och vi vill bidra till hållbarhet i samhället där både människan och miljön är lika viktiga.

Vår nuvarande duktiga miljösamordnare har valt att lämna oss och nu söker vi hennes efterträdare. I rollen som miljösamordnare kommer du finnas med i alla bolagets verksamheter. Uppdraget är både på strategisk och operativ nivå. Som litet bolag krävs att alla kan bidra och stötta där det behövs men det ser vi som en av våra styrkor. Som miljösamordnare kommer du förutom arbetet inom miljöområdet också vara del av den gemensamma administrationen tillsammans med bolagets ledning. Det ingår också att kompetensförsörja och utbilda bolagets egen personal, hålla informationer för de som deltar i arbetsmarknadsåtgärder och vara ett stöd till verksamheterna.

Vi har en bred samverkan med olika aktörer i samhället. Vi utför tjänster åt kommunens invånare, företag, föreningar och organisationer så bra förmågor att samordna och kommunicera är viktiga egenskaper. Du behöver behärska det svenska språket, vara noggrann och ha ett pedagogiskt sätt.

Du svarar direkt till vd och rollen innebär att driva, utveckla och bevakar miljöfrågorna åt bolaget. Bolaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Är du utbildad och har erfarenhet av arbete inom miljö- och hållbarhetsfrågor, ja då kan du vara den vi söker. Du kanske har erfarenheter från arbete inom miljöområdet på andra företag eller tillsynsmyndigheter. Det är meriterande om du har arbetat med ISO 14001, avfallsfrågor och lagefterlevnad. Du har körkort för bil.

Ansökan skickar du in senast den 25 september 2022. Du kan skicka ansökan till mojligheternashus@emmaboda.se Har du frågor och vill prata med någon om tjänsten kontaktar du Jan-Sebastian Cremer, arbetsledare på återvinningscentralen tel. 0471-24 98 57 eller Tommy Persson, vd tel. 0471-24 98 51.

Välkommen med din ansökan!

Hälsningar

Tommy Persson
Möjligheternas hus AB
tommy.persson@emmaboda.se 0471-24 98 51