Emmaboda Kommun

Praktik

Arbetsmarknadscentrum har ett nära samarbete med näringsliv och myndigheter. Vi har en hög ambition när det gäller kvalité i hela praktikprocessen.

Jobbsökaraktiviteter

På Arbetsmarknadscentrum kan du ta del av jobbsökaraktiviteter och individuell handledning. Du får stöd i skrivning av CV och personligt brev, studiebesök, motiverande insatser, personlig utveckling, gruppaktiviteter och träning på anställningsintervju.

 1. Arbetsförmedlingens webbplats, skriva cv – så gör dulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvalet är en process som tar lång tid och som innebär att medvetenheten om sig själv och kunskaperna om omvärlden och alternativen byggs upp.

Studie- och yrkesvägledning innebär att du i ett eller flera samtal tillsammans med en vägledare tar upp frågor kring val, förändringar beslut. I samtalet kan ni diskutera och söka möjliga vägar för framtiden. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på Arbetsmarknadscentrum om du har frågor eller funderingar kring:

 • din utbildning eller studiesituation
 • val av utbildning
 • information om olika valmöjligheter
 • behörighetskrav
 • vuxenutbildning
 1. Utbildningsinfo.ses webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 2. FrågaSYV.ses webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Praktik

Arbetsmarknadscentrum ansvarar för praktiksamordning inom kommunen och privata näringslivet. Utifrån individens egna behov gällande praktik försöker vi tillgodose önskemålet.

Arbetspraktik i någon av våra verksamheter; Butiksbiträde i second hand-butiken, återvinningspersonal på återvinningscentralen eller produktionsmedarbetare på Vissefjärda pall.

 1. Språkpraktik via språkintroduktionen på integrationsprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 2. Integrationsenheten Emmaboda kommun

Volontär

I samarbete med regionförbundet och Kumulus har du möjlighet att vara volontär, vilket innebär att bo i ett annat land, lära dig ett nytt språk och samtidigt skaffa erfarenhet som du kan ha nytta av hela livet.

 1. Kumulus - möjligheter för unga i Kalmar läns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster